ΜΗΤΕΡΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΟΜΟΡΦΙΑ

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

Σχολείο και προστασία από ιώσεις





  Τα σχολεία ξεκίνησαν και μαζί ξεκινούν και οι εποχιακές ιώσεις που συνήθως προσβάλουν τα παιδιά και πιο εύκολα τα μικρά παιδιά που πηγαίνουν για πρώτη φορά σχολείο και έρχονται αντιμέτωπα με τους ιούς. Γιαυτό υπάρχουν αρκετά πράγματα που μπορεί να κάνει ο γονιός  ώστε να μη βλέπει το παιδί του να ταλαιπωρείται και να το προφυλάξει από τις ιώσεις.  
  •    Καλή διατροφή και ύπνος 
 Από τους πιο σημαντικούς παράγοντες που βοηθούν τον οργανισμό να αμυνθεί στους ιούς είναι η σωστή διατροφή. Πρέπει να εμπλουτίζουμε τη διατροφή των παιδιών μας με φρούτα,λαχανικά, με τροφές που περιέχουν βιταμίνη C (κόκκινη-πράσινη πιπεριά,λάχανο,πορτοκάλια,φράουλες κ.α.).Τα καρότα και τα πράσινα λαχανικά  συμβάλλουν και αυτά στη καλή διατροφή. Επίσης τα ω3 λιπαρά οξέα βοηθούν στην τόνωση του οργανισμού. Τα βρίσκουμε στα ψάρια και κυρίως στα λιπαρά ψάρια όπως τη σαρδέλα, το σολομό,το κολιό κ.α. Τέλος σαν βοηθός φαρμακοποιού που έχω εργαστεί  υπάρχουν προϊόντα φυτικά από διάφορες εταιρίες που συμβάλουν και προστατεύουν τον οργανισμό από κοινά κρυολογήματα και ιώσεις. Υπάρχουν σε σιροπάκια για τα παιδάκια μας και σε κάψουλες για τους ενήλικες. Να τονίσω πως δε ξεχνάμε ποτέ τη συμβουλή του παιδιάτρου μας.  
Όσον αφορά το θέμα του ύπνου σύμφωνα με τις έρευνες τα παιδιά πρέπει να κοιμούνται :
  1. βρέφη - 12 μηνών (14-15 ώρες την ημέρα)
  2. 1 - 3 ετών ( 12-14 ώρες την ημέρα)
  3. 3 - 6 ετών (10-12 ώρες την ημέρα)

  • Σωστή Υγιεινή
Ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες για να προλάβουμε τις παιδικές ασθένειες είναι η σωστή υγιεινή. Πρέπει να μάθουμε στα παιδιά μας από πολύ νωρίς να μην έχουν βρώμικα χέρια γιατί είναι ο πιο εύκολος "δρόμος" να μεταδοθούν τα μικρόβια. Να τους τονίσουμε ότι κάθε φορά που πάνε τουαλέτα πρέπει πάντα να πλένουν τα χεράκια τους και να μην ακουμπάνε ποτέ το πρόσωπο τους με βρώμικα χέρια.
  • Κρατάμε το παιδί σπίτι σε περίπτωση αδιαθεσίας
Αποφεύγουμε να στείλουμε το παιδί μας στο σχολείο σε περίπτωση που δε νιώθει καλά. Έτσι το βοηθάμε να αναρρώσει πιο γρήγορα και ταυτόχρονα προστατεύουμε και τα άλλα παιδάκια να μη κολλήσουν. Το ιδανικό σύμφωνα με παιδίατρους είναι να μείνει το παιδί στο σπίτι τουλάχιστον 48 ώρες χωρίς συμπτώματα.
Όλα αυτά είναι γνωστά στους περισσότερους γονείς...Πρέπει να τα εφαρμόσουμε ώστε τα παιδιά μας αλλά και εμείς οι γονείς να αντιμετωπίσουμε πιο εύκολα τις παιδικές ασθένειες και τις ιώσεις. 

Καλή σχολική Χρονιά!!!
           
                                                                                          

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου